Zonder bagage fietsen langs de Loire

De vallei van de Loire is een klassieker voor fietsvakanties met logies in hotels. De 500 km van Orléans tot de monding kan je in één keer boeken, maar ook kortere trips zijn mogelijk.

  • Keuze tussen 4, 5, 9 of 13 fietsdagen
  • Veel tijd om de kastelen te bezoeken
  • Goede, vaak recent aangelegde fietspaden

Je kan opteren voor een fietstocht van Orléans naar Tours (152 km), van Tours naar Angers (180 km) of van Angers naar Croisic bij de Atlantische kust (214 km). Of je combineert twee van deze trips, of alledrie. Je bagage staat klaar in je volgende hotel.

De dagafstanden variëren van 25 tot 43 km. Tijd zat dus om te genieten van al het moois op je route.

Werelderfgoed

Afhankelijk van de keuzes die je maakt, kom je voorbij de wereldvermaarde kastelen van Chambord, Blois, Chaumont, Azay-le-Rideau en Amboise. Ook liefhebbers van mooie tuinen zullen hun hart ophalen, bijv. in Villandry. En in Tours kan je wijnkelders bezoeken.

Vanaf 685 euro

De prijzen gaan van 685 euro per persoon voor 6 dagen en 5 nachten tot 1965 euro voor 15 dagen en 14 nachten. Ontbijt en avondmaal zijn inbegrepen.

Je kan ook een fiets huren. Dat kost 90 tot 165 euro naargelang het traject.

De naam van deze reis is 3 fietstochten door de vallei van de Loire. De aanbieder is France Individuelle.

Inbegrepen
  • Bagagevervoer
  • Hotels in halfpension
  • Routebeschrijvingen en info

Hoe geraak je er?

Met de trein: met de Thalys bereik je het station Paris Nord vanuit Utrecht in ongeveer 4 uren en vanuit Brussel in anderhalf uur. Hier moet je van station veranderen om een snelle trein te nemen naar je gekozen startplaats. Voor Oléans moet je naar de Gare d’Austerlitz. De rit duurt ongeveer een uur. Voor Tours en Angers neem je de trein in de Gare Paris-Montparnasse. De rit duurt ongeveer anderhalf uur.

Met de auto: Orléans ligt op 600 km van Utrecht en op 430 km van Brussel. Tours ligt op 700 km van Utrecht  en op 540 km van Brussel. Angers ligt op 800 km van Utrecht (deze route vermijdt Parijs) en op 600 km van Brussel.

Terug naar startplaats?

De start- en aankomstplaatsen liggen aan een spoorlijn. Je neemt op eigen kosten de trein naar je startplaats.

Interessant

Rendez-vous op de La Loire à Vélo Infopagina van Rendez-vous en France over de fietsroute die de Loire volgt, en die een onderdeel is van de 6000 km lange Eurovelo 6. Praktische info, foto’s en filmpje.

Laveren langs de Loire Webpagina van Vlaanderen Vakantieland, met de film van de tv-uitzending en een verzameling nuttige webadresjes.

Comments are closed