Wandelen in de Duitse Vulkaaneifel en Moezel

Wandelen in Duitsland van de Eifel naar de Moezel door natuurgebieden en langs vulkaanmeren. Een vaste standplaats, van waar je dagelijks wandelingen maakt. Vijf dagen in halfpension.

  • Prachtige wandelomgeving
  • Gebruik zwembad en sauna in het hotel

De uitvalsbasis ligt in Daun, van waar je dagelijks wandelingen maakt tussen 14 en 23 km. Getuigenissen van de vulkanische uitbarstingen die de Eifel vormden vind je overal in deze omgeving. In dit natuurgebied zijn talloze vogelsoorten te vinden.

Met de auto geraak je gemakkelijk in de Eifel.

Bezienswaardigheden tijdens de wandeltocht

Je wandelt in natuurgebieden die onderbroken worden door vervallen kastelen, burchten, kloosters en historische dorpjes.

Eén wandeling voert je van Eifelsteig naar Manderscheid via de vulkanische meren van Pulvermaar en Holzmaar. Tijdens een andere wandeling kan je de mineraalbronnen van Gerolstein ontdekken. In Cochem wacht je een bezoek aan één van de Weinstuben waar je de lekkere Moezelwijn kan proeven.

De wandelingen zijn licht heuvelachtig. Enige ervaring is aangeraden. Gemiddeld wandel je vijf uur per dag.

Prijs en overnachting

Je verblijft in een 4-sterren hotel in Daun, met een zwembad en sauna ter beschikking. Ontbijt en diner is inbegrepen in de prijs. In 2016 is de basisprijs € 345 per persoon, op basis van een tweepersoonskamer. Je kan deze reis het hele jaar elke dag aanvatten.

De wandelreis Vulkaaneifel en Moezel – de traditie van een wandelreis wordt aangeboden door  Vos Travel.

Inbegrepen
  • 2 persoonskamer, ensuite
  • ontbijt en diner
  • gebruik zwembad en sauna
  • welkomstdrankje
  • toeristenbelasting
  • nederlandstalige wegbeschrijving en kaart
  • roadbookdrager
  • BTW en garantiefonds

Hoe geraak je er?

Auto: De Eifel ligt op 320 km van Utrecht. Vanuit Brussel is het 250 km. Maak je route op Google Maps. Er is voldoende parkeerplaats aan het hotel.

Terug naar startplaats?

Start- en eindpunt zijn hetzelfde, gezien je elke dag wandelingen maakt vanuit hetzelfde hotel.

Interessant

Gerolstein
Gerolstein heeft heel wat te bieden. Culturele en historische bezienswaardigheden, maar u vindt er ook de bron van het beroemde minderaalwater. Een aanrader is een bezoek aan de Gerolsteiner Sprudel Fabriek. Je kan hier een rondleiding krijgen in de grootste mineraalwaterfabriek van Duitsland.

Pulvermaar
Het Pulvermaar is met zijn 74 meter één van de diepste meren van Duitsland. Diepblau water, bijna cirkelvormig: een prachtige plek om even uit te rusten tussen het wandelen door. Je kan hier zwemmen voor €3 pp. Er zijn redders aanwezig.

Cochem
Met zijn beroemde Reichsburg en historische marktplein kan je in Cochem gemakkelijk een paar uur doorbrengen. De vele Weinstuben waar je de plaatselijke Moezelwijn kan proeven, maken een bezoek aan deze plek onmisbaar.

 

Comments are closed