Luswandeling in het groene Baskenland

Lusvormige wandeling door het Baskenland aan de voet van de Pyreneeën. Een week in halfpension met bagagevervoer.

  • Ruige, bergachtige omgeving
  • Cirkelvormige wandeltrektocht

De wandeling start en eindig je in Mauléon-Licharre, een stad die het levendige centrum vormt van La Soule. Deze ruige en bergachtige provincie bevindt zich aan de voet van de Franse Pyreneeën, op zo’n 100 km van de Atlantische Oceaan. De streek wordt gekenmerkt door berghellingen bebost met groene loofbossen en weilanden, afgewisseld met boerderijen.

Je geraakt het makkelijkst ter plaatse met de auto.

Het verloop van de wandeling

De trektocht bestaat uit zes etappes, waarvan de wandelingen stevig tot pittig zijn. Dagelijks stijg en daal je zo’n 600 meter. Twee etappes zijn circkeltochten vanuit het hotel. Je kan beslissen om op deze dagen een rustdag in te lassen.

Overnachting en prijs

Je verblijft zeven nachten in sfeervolle hotels waarvan eentje een zwembad heeft. ’s Avonds geniet je van typische Baskische gerechten, bieren en wijnen. Lunchpakket kan dagelijks besteld worden. Je betaalt 592 euro per persoon in een tweepersoonskamer, tijdens de hoogzomer 608 euro. Aangeboden van begin mei tot eind september 2016.

Over bagage hoef je je geen zorgen te maken. Het transport daarvan is inbegrepen in de prijs.

Bij Hannibal Reizen kan je deze Pays Basque Trektocht doen.

Inbegrepen
  • verblijf op basis van halfpension
  • vervoer van bagage
  • gebruik Nederlandstalige routebeschrijving
  • ingetekende kaartjes van de wandelingen
Administratiekosten
  • €15 per boeking

Extra: mogelijkheid tot aankoop van lunchpaketten

Hoe geraak je er?

Auto: Mauléon-Licharre ligt op 1275 km van Utrecht. Vanuit Antwerpen is het 1145 km. Maak je route op Google Maps. Een routebeschrijving ontvang je na boeking van het wandelarrangement.

Terug naar startplaats?

Vermits het een luswandeling is, start en eindig je de trektocht in Mauléon-Licharre. Je kan het basisarrangement verlengen en nog enkele dagen langer genieten van wat deze streek te bieden heeft.

Interessant

La Soule:

La Soule is de streek van de espadrille, van de schapenkaas en van traditionele feesten. Er valt genoeg te ontdekken, naast alle natuurpracht.

Comments are closed