Wandeling langs de Costa Vicentina in Portugal

Wandelen in het Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina in Portugal. Acht dagen uitwaaien langs de Costa Vicentina. Met bagagevervoer en deels halfpension.

 • Verse vis voor de liefhebbers
 • Minder toeristisch, rust en stilte
 • Comfortabele Casas Brancas

De Costa Vicentina

In de Portugese regio Alentejo loopt een wild en ongerept kustpad: de Costa Vicentina. Een wandeltocht van acht dagen brengt je langs kliffen, stranden en vissersdorpen en geeft je de mogelijkheid om de ruige en grillige natuur van deze kuststreek te bewonderen. De minder toeristische Alentejo regio moet in schoonheid niet onder doen voor de meer bekende Algarve. Het geeft je de mogelijkheid om het authentieke Portugal te beleven.

Wie van verse vis- en schaaldieren houdt, is hier in zijn element: verser kan het haast niet op je bord liggen.

De wandelroute

De tocht begint in het Zuidwesten van Portugal, ten noorden van het dorpje Vila Nova de Milfontes en eindigt in Odeceixe, op de grens met de Algarve.

De reis duurt 8 dagen, waarvan je 6 dagen wandelt tussen de 9 en 18 kilometer per dag. De zwaarte van de wandelingen wordt meer bepaald door het terrein (steile kliffen en zandduinen) dan door het hoogteverschil in stijgen en dalen.

Verblijf in Casas Brancas

Gedurende 7 nachten verblijf je in “Casas Brancas”, de witte huisjes die je in Zuiderse landen aantreft. Je slaapt in comfortabele kamers voorzien van wc en bad/douche. Verschillende hotels hebben een zwembad. Halfpension is deels voorzien: ontbijt is dagelijks voorzien en diner 3 maal. Bagagevervoer is inbegrepen.

In 2016 kan je deze reis van 1 maart tot 30 juni en van 1 september tot 30 november boeken. Als je met twee personen reist, bedraagt de prijs per persoon € 685.

Costa Vicentina, wild en ongerept kustpad, een trip van Oliva Travel.

Inbegrepen
 • 7 x logies en ontbijt
 • 3 x diner
 • transport van bagage
 • Nederlandstalige routebeschrijvingen en topografische kaarten
 • Streekinformatie

Hoe geraak je er?

 • Vliegtuig: naar Lissabon of Faro
  • Auto: in Lissabon zijn er tal van mogelijkheden om een auto te huren.
  • Bus: Vanuit Lissabon kan je met de bus naar Vila Nova de Milfontes.
  • Trein: Vanuit Lissabon of Faro kan je de trein nemen naar Funcheira. Daar kan je een lokale transfer (€ 60) nemen naar Vila Nova de Milfontes

Terug naar startplaats?

De wandeling eindigt in Odeceixe, vanwaar je met de transfer (€ 90) naar Funcheira kan gaan en vandaar de trein naar Lissabon kan nemen. Of je kan opteren om vanuit Odeceixe met de bus naar Lagos te gaan en dan de trein naar Faro te nemen.

In elke Casa Branca heb je de optie om het arrangement met enkele nachten te verlengen.

Enkele tips:

Evora: 

Een bezoek aan Evora is een aanrader. Deze goed bewaarde middeleeuwse stad heeft naast talrijke bezienswaardigheden een gezellige ambiance en een uitstekende keuken. Hier kan je gerust een dag spenderen. De Cromeleque dos Almendres is ook niet te missen.  Dichtbij Evora vind je de grootste groep menhirs op het Iberische schiereiland. De vergelijking met Stonehenge is snel gemaakt.

Cabo De São Vicente:

Op 5 km van de stad Sagres in de Algarve bevindt zich het meest zuidwestelijke punt van Europa. Tot in de 14e eeuw werd deze plek beschouwd als het einde van de wereld, en het was het laatste beeld dat de Portugese ontdekkingsreizigers zagen vooraleer ze het onbekende tegemoet voeren. Je vindt er een vroeger klooster en een vuurtoren terug, evenals een klein museum waar het belang van Sagres ten tijde van de ontdekkingsreizen aantoont.

Restaurante Tasca Do Celso:

Dit uitstekende restaurant in Vila Nove De Milfontes serveert heerlijke Portugese gerechten voor zowel vis- als vleesliefhebbers. Reserveer op voorhand.

Comments are closed