El Maestrazgo, het Labyrint van de Stilte

Een week wandelen zonder bagage op de rug door El Maestrazgo: ruige, verlaten landschappen in het middengebergte tussen de Spaanse regio’s Aragon en Valencia. Overnachtingen op basis van halfpension.

 • De geschiedenis van de tempeliers heerst hier sterk
 • verstilde, middeleeuwse dorpen
 • ruige, verlaten landschappen

Het Labyrint van de Stilte

Een 8-daagse wandelvakantie doorheen de Maestrazgo, in het spoor van de legendarische held El Cid en de tempeliers die in de Middeleeuwen een rol speelden bij de herovering van het gebied op de Moren. Het Labyrint van de Stilte is één van de beste bewaarde wandelgeheimen van Spanje.

Het landschap van de Maestrazgo is nu eens rauw, desolaat en grillig om dan weer te veranderen in vriendelijk en zacht. Her en der verspreid vind je karakteristieke dorpjes die tot het Spaanse erfgoed behoren. Hun bijzondere ligging op hoge rotsen en naast diepe ravijnen draagt bij tot hun schoonheid.

Startpunt van de wandeltocht is het bekoorlijke dorpje Molinos, gelegen in de provincie Teruel, dat deelt uitmaakt van de Maestrazgo regio. De transfer hierheen is inbegrepen in de prijs.

Niveau van de wandelingen en overnachtingen

Dagelijks wandel je tussen de 13 en 19 km, zo’n 4 tot 6 uur per dag. Het terrein is heuvelachtig.

Je verblijft in dorpsherbergen en casas rurales. De kamers zijn comfortabel met een privébadkamer. Halfpension is inbegrepen, er is mogelijkheid tot het bestellen van een lunchpakket.

De wandelvakantie kan je boeken van 1 april tot 15 november 2016. Vergeet niet dat het in juli en augustus zeer heet kan worden in deze Spaanse regio. Prijzen vanaf € 675 per persoon, op basis van een tweepersoonskamer.

El Maestrazgo, in het spoor van de tempeliers en El Cid, een reis aangeboden door Oliva Travel

Inbegrepen
 • 7 x logies en ontbijt
 • 7 x diner
 • transport van bagage
 • Nederlandstalige routebeschrijvingen en topografische kaarten
 • Streekinformatie
 • transfer Alcorisa – Molinos (beginpunt) en Mirambel (eindpunt) – Alcorisa

Hoe geraak je in Molinos, El Maestrazgo?

 • Vliegtuig: Je vliegt naar Barcelona, Reus of Valencia.
 • Bus: Van de luchthaven neem je de lokale bus naar Alcorisa. Van daar is een tranfer naar Molinos, de startplaats, inbegrepen in de prijs. Meer info over de bussen
 • Auto: Vanuit Antwerpen is het 1550 km naar Molinos in Spanje. Vanuit Utrecht is het 1680 km. Maak je route op Google Maps

Terug naar startplaats?

De transfer van Mirambel naar Alcorisa is inbegrepen in de prijs. Als je met de auto komt dan is de transfer van Mirambel naar Molinos (de startplaats) inbegrepen in de prijs.

Interessant

Grutas de Christal de Molinos

De kristalgrotten zijn een bezoek waard. De vele ondergrondse kamers en gallerijen spreken tot de verbeelding.

Cantavieja

In dit stadje, strategisch gelegen op een hoge rots, is de tijd blijven stilstaan. De smalle steegjes en oude gebouwen ademen geschiedenis en vele historische monumenten zijn beschermd. Het is tevens de hoofdstad van de Maestrazgo regio.

Comments are closed